Onze missie is sociale, economische en ecologische problemen in Den Haag aanpakken met behulp van ondernemerschap.

Enactus De Haagse Hogeschool is een studentenorganisatie die zich sinds april 2011 inzet voor een beter Den Haag. Ons Enactus-team bestaat uit enthousiaste en ondernemende studenten van diverse opleidingen. Wij zetten ondernemingen op met als doel om door overdracht van kennis en vaardigheden, mensen met een sociaaleconomische achterstand vooruit te helpen in hun ontwikkeling. Op deze manier willen wij (economische) onafhankelijkheid en (maatschappelijke) participatie onder de Haagse bevolking en studenten stimuleren.

Onze doelstellingen om sociale, economische en ecologische problemen aan te pakken zijn de volgende:

  1. Participatie van mensen en studenten vergroten
  1. Kennis en kunde van de student en het onderwijs op nuttige manier inzetten voor de maatschappij
  1. Een toonaangevend platform creëren op het gebied van sociaal ondernemerschap
  1. Het stimuleren studenten, bedrijfsleven en andere organisaties te laten samenwerken

Op dit moment omvat Enactus Nederland een netwerk van studententeams van 14 onderwijsinstellingen waar studenten zich inzetten voor sociaal ondernemerschap. Als project student houd je je 8 uur per week bezig met het runnen en/of opzetten van een sociale onderneming. Deelname aan Enactus De Haagse Hogeschool zorgt niet alleen voor een leerzame toevoeging aan je studie, maar is ook een gezellige organisatie met een maandelijkse borrel. Daarnaast zorgen verschillende workshops voor nog meer professionele input en kennis. Zo leer je als lid niet alleen ondernemen en sociale impact maken, maar krijg je ook de kans jezelf te ontwikkelen!

Enactus De Haagse Hogeschool bestaat op het moment uit 2 projecten. Deze projecten bevinden zich in verschillende stadia, de één is nog bezig met het uitvoeren van een behoefteonderzoek en de ander is bezig met zich voor te bereiden op een pilot. Na succesvolle pilot en executie kijken we of een project een exit maken. Wat zoveel betekent dat het project een sociale onderneming, los van Enactus De Haagse Hogeschool, wordt. Alle teams worden aangestuurd door het bestuur, bestaande uit 5 parttime bestuursleden. Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid en de strategie van Enactus De Haagse Hogeschool.