Enactus The Hague University of Applied Sciences

HeartFood

mei 8, 2015 0

final-logo_color-grade-4kHeartFood is een initiatief waarbij wij heerlijke, multi culturele maaltijden koken met ingrediënten die anders weg gegooid zouden worden. De mensen met een lager inkomen die wonen in Moerwijk (De armste buurt in Den Haag) zorgen ervoor dat er niets weg gegooid wordt maar nog kan worden gebruikt door ons. Het eten zal aan consumenten verkocht worden door middel van een abonnement catering dienst zodat meer mensen toegang hebben tot heerlijke maaltijden vanuit de hele wereld. Klanten van deze catering dienst betalen een klein bedrag zodat wij het geld kunnen herinvesteren in het project en misschien ook kunnen beginnen met het verbeteren van andere aspecten van de gemeenschap waar het nodig is.

De mensen uit deze wijk hebben veel verschillende uitdagingen zoals werkloosheid, armoede en vele andere. Een van de redenen voor deze problemen is dat veel mensen uit Moerwijk geen Nederlands spreken en zich niet thuis voelen in de maatschappij. Hierdoor nemen zij minder snel het initiatief of helpen zij minder snel omdat er niet genoeg vertrouwen is binnen de wijk.

Dit initiatief heeft als doel om de mensen in de buurt bij elkaar te laten komen. Wij hopen dat dit sommige problemen van hun op gaat lossen, en hiermee sneller vragen om hulp als dat nodig is. Hopelijk zorgt dat ervoor dat een goede gemeenschap naar boven komt waarin de bewoners met elkaar in contact komen en elkaar helpen. Extra activiteiten naast het koken zullen ook plaatsvinden, onder andere taal cursussen, informatie avonden voor zwangere vrouwen en teambuilding activiteiten. Door deze activiteiten te doen zullen de personen die meedoen zich beter kunnen integreren in de Nederlandse maatschappij en daardoor gelukkiger worden.

Met dit project houden wij ons aan alle Enactus doelen, het helpen van mensen en de planeet en ook winst maken met het project.

Om alles op een rijtje te zetten, onze doelen zijn:

Het beter integreren van mensen met een buitenlandse achtergrond in de Nederlandse maatschappij

Het voorzien van taal cursussen

Het produceren van heerlijke multiculturele gerechten

Zorgen dat er geen voedsel weg gegooid wordt en hierdoor overproductie terugdringen

Wij geven de deelnemers:

– Een plek om te leren koken en sociaal te zijn

Een plek waar zij hun Nederlands kunnen verbeteren

Een inkomen

Een manier om zich te integreren in de Nederlandse maatschappij