Bedrijven

Enactus biedt bedrijven de kans zich met de samenleving te verbinden via de leiders van morgen. Enactus Netherlands werken momenteel nauw samen met dertig partnerbedrijven in Nederland. Ook hebben Teams lokale partners. Zij spelen een belangrijke rol bij het werk dat we doen en bij de ontwikkeling van studenten tot maatschappelijk verantwoorde ondernemende leiders. Bedrijven bieden Enactus financiƫle ondersteuning om de Teams te ontwikkelen en het werk voor de projecten voortdurend te verbeteren.

Wilt u partner van Enactus worden? Neemt u dan contact met ons op.

Inzet expertise

Het partnerschap gaat verder dan het financiƫle aspect: leiders van de partnerbedrijven krijgen volop de ruimte om hun eigen professionele expertise in te zetten waarmee ze de studenten en verder kunnen helpen. Ook kunnen bedrijven hun werknemers betrekken bij Enactus door hen te laten meewerken aan onze projecten. De Business Advisor, degene die vanuit het partnerbedrijf verantwoordelijk is voor het Enactus Team, begeleidt het Team bij het maken van de jaarplannen en draagt zorg voor de verankering binnen het bedrijf. Samen bereiken we betere resultaten.

Partnership op maat

Het Enactus netwerk levert partnerbedrijven interessante zakelijke contacten op. Het partnership is bovendien een waardevolle toevoeging op het MVO-profiel van een bedrijf. Ook kunnen bedrijven hun werknemers betrekken bij Enactus en biedt de betrokkenheid een goede mogelijkheid om met ambitieuze topstudenten in contact te komen. Wat de belangen en doelstellingen van het bedrijf ook zijn – of het nou schaalvergroting is op mondiaal niveau of een meer doelgerichte aanpak – en wat de omvang van uw bedrijf ook is, wij bieden een partnership op maat.

[eenquote person=”Willemijn Broerse-Rienks” extrainfo=”Schiphol Group”]Enactus is een prachtig initiatief waar we graag mee verbonden zijn omdat het een beroep doet op het maatschappelijke bewustzijn van mensen in een resultaatgerichte context.[/eenquote]

[eenquote person=”Paul Roper” extrainfo=”Business Advisor, Rijksuniversiteit Groningen”]Het is een voorrecht geweest om als Business Advisor te mogen bijdragen aan het Enactus Team van Groningen. Intelligentie, enthousiasme en creativiteit van studenten gecombineerd met de ervaring van de Business Advisors is een erg sterke formule voor succes. Binnen de sociale projecten in het noorden van Nederland heeft het team echt een verschil weten te maken. De rol van de Business Advisor is niet alleen aangenaam maar geeft ook veel voldoening.[/eenquote]